kronespillet.net

Kronesautomaten

Kronesautomaten husker vel de fleste, om du i det hele tatt husker noe fra 80- og 90-tallet i Norge. Knipsekassa var fast inventar i tusenvis av butikker over hele landet.

Registrerer du deg via linken ovenfor får du også 1000 kroner hos Unibet (etter registrering). Dette er den beste innskuddsbonusen Unibet gir til nye spillere! (100% match bonus)

Hvordan kronesautomaten virker

Kronesautomaten fungerte slik at du puttet på et kronestykke, og så slo man selve kronestykket inn i knipsekassa. Gjennom et glassvindu fulgte du så med på hvordan kronestykket spratt litt frem og tilbake, før det til slutt enten havnet i ett av de mange hullene, hvor gevinsten var fra 1 kr til 10 kroner.

Du kunne legge på opptil 40 mynter på én gang på disse automatene. Den typiske spilleren på kronesautomaten var de som handlet på butikken, og som etter å ha betalt i kassa fikk vekslepenger til overs som de like så godt kunne spille for som å legge i lommeboken. En ganske uskyldig og snill automat, kanskje den snilleste automaten som noensinne stod utplassert rundt omkring i Norge!

Selere ble kronene erstattet med noen hvite kuler, men disse automatene hadde ikke samme sjarm som kronesautomaten.

Nå finner du altså kronesautomaten i en digitalisert utgave. Mye av sjarmen og nostalgien er der fortsatt, men det som er ennå bedre nå er at du kan vinne mye mer penger enn på de originale automatene som stod i butikkene.

Kronespill som ikke medførte spilleavhengighet!

Nå er det lenge siden slike kronespill har stått i butikkene. De er sterkt savnet. Det gikk jo ikke å spille seg fra gård og grunn på disse automatene heller – var du riktig uheldig og stod lenge nok kunne du tape noen hundre kroner, men da måtte du stå lenge. Du kunne tross alt satse kun 1 krone om gangen!

Det var ikke spilleavhengighet som var argumentet for å fjerne kronesautomatene, men heller at de var for dyre å vedlikeholde. Noen restaureringsobjekter finnes rundt om kring, men hvis du ønsker en funksjonell automat av denne typen må du forvente en del kostnader med restuarering av automaten.

Hvorfor spille på kronesautomaten?

Det finnes så mange forskjellige spilleautomater på nett, noen kan gjøre deg nesten hundre millioner kroner rikere. Hvorfor skal man akkurat velge å spille på kronesautomaten?

For det første, så trenger du jo ikke å spille kun på én automat. Spill på mange forskjellige, få litt variasjon! Denne automaten er noe utenom det vanlige, og kanskje dukker det opp minner fra fortiden etterhvert som du spiller her også?

For det andre, dette er en automat som du ikke trenger å satse store beløp på. Mens du på andre automater må være særdeles forsiktig på hvordan du spiller, kan du her senke skuldrene litt og nyte spillet.

Hva kan du vinne:

Du kan spille 1 – 40 mynter, med myntverdi fra €0,10 til €10. Det er altså mulig å vinne maksimalt €400 euro her på hver gang du slår kronestykket.

Automatisk spill på automaten:

Det er også mulig å la automaten slå kronestykket for deg automatisk, slik at du slipper å gjøre dette hver gang selv. Vi synes det er litt av morroa med det hele å gjøre det selv, men her er det hver sin smak og opp til hva du ønsker å gjøre.