kronespillet.net

Kronesautomaten

Kronesautomaten var opprinnelig en fysisk spilleautomat som tidligere var å finne på bensinstasjoner, kiosker og butikker rundt om i Norges land. Den skilte seg fra andre spilleautomater med et konsept som gikk ut på å knipse mynter i forskjellige sluser for å få gevinst. Denne “knipsekassen” var til stor underholdning for det norske folk helt til spilleautomat-forbudet tredde i kraft i 2007.

Kronesautomaten på nett

Om du drømmer å ta noen knips på denne gamle klassikeren så kan du faktisk det. Den har nemlig blitt foreviget i en fornyet digital versjon og kan nå spilles på nettcasinoer. Akkurat som med originalen skal du i nettversjonen “knipse” mynter i ulike premiesluser som gir gevinster av ulik verdi. Du begynner spillet med å legge på mynter. Velg innsats og myntverdi og trykk på “spill” for å starte. Deretter trykker du på knipse-knappen som vil skyte ut mynter som vil trille langs premieslusene akkurat som før, mens man håper at de detter oppi der de skal. Hvis du vil ha kraftigere utskytning holder du knipse-knappen inne. Det finnes en måler under knappen som indikerer hvor kraftfull knipsingen din vil være.

Mynter som faller ned i slusene gir gevinster av samme verdi som vises på luken. Dersom myntene dine faller ned i lukene merket med R vil de falle inn i myntsamlere på venstre og høyre side av automaten. Når disse er fulle betaler de ut 5 mynter.

Bonusrunde

Det finnes også noen forskjeller fra orginalen og mange vil kanskje si at nettversjonen er en ny og forbedret versjon av den gamle. Denne versjonen har nemlig et bonusspill som gir deg større muligheter til å vinne. Om man treffer en av premieslusene vil denne lyses opp og fortsette å være tent i 30 runder. Dersom du klarer å tenne alle slusene innen 30 runder vil du trigge bonusspillet.

I bonusspillet får du 25 mynter og alle myntene gir gevinst. Her vil du skyte 5 mynter om gangen og dersom noen av dem lander på bunnen vil myntene bli returnert til deg slik at du kan skyte dem igjen. Spillet fortsetter helt til alle myntene har gitt gevinst.

Bonusfunksjoner

Kronesautomaten har også et par andre fiffige funksjoner. Når som helst i spillet kan maskinen spytte ut en gratis mynt. Dersom mynten treffer en av slusene vil du vinne 10 gratis mynter og dersom du vinner med en av disse gratismyntene dobles alle gevinstene.

Automaten har også en refill-funksjon. Denne gjør at myntsamlerene fylles opp helt til de nesten er fulle igjen. Refill-funksjonen trigges også helt tilfeldig.

En annen morsom touch i dette spillet er at du har muligheten til å skifte bakgrunn. Kanskje dette hjelper deg til å rekonstruere ditt favoritt-spillested og gjenskape gamle minner? Spillet har fire forskjellige bakgrunner og velge mellom. Om du blir sliten i knipse-fingrene kan du skru på autospill-funksjonen. Denne funksjonen vil gå helt til du stopper den, til du er tom for mynter eller til du trigger bonusrunden. Alle nye spill vil dessuten fortsette der du slapp. Dette vil si at om du for eksempel nesten klarte å tenne alle slusene vil disse fortsatt være tent når du starter neste spill.

Det er ingen tvil om at dette er et meget morsomt, underholdende og nostalgisk spill. Her er det bare å knipse i vei og la minnene strømme på.

Norsk flagg

Norgesmesterskap i kronesautomaten

Norgesmesterskap i Kronesautomaten er over for dene gang, og vinneren har blitt 100.000 kroner rikere.

enkroning

Hvordan spille på kronespillet

På den gamle knipsekassa fungerte det slik at du putett på opptil 40 kronestykker. Internett-utgaven av kronespillet fungerer nesten identisk, men med noen vesentlige forskjeller.

digitalt kronesspill

Kronesautomaten

Kronesautomaten husker vel de fleste, om du i det hele tatt husker noe fra 80- og 90-tallet i Norge. Knipsekassa var fast inventar i tusenvis av butikker over hele landet.